Back to top

Seminaarimäen kampusalue, FALCO Ideal 2.0 runkolukittavat pyörätelineet

Koti Projektit Seminaarimäen kampusalue, FALCO Ideal 2.0 runkolukittavat pyörätelineet

Kohteeseen valittiin FALCO Ideal 2.0 pyörätelineet, jotka ovat tehokkaita tilankäytöltään ja mahdollistavat turvallisuutta tuovan runkolukituksen.
Telineet haluttiin jauhemaalata rakennuksen julkisivun värityksen mukaisesti. Opiskelijat ovat ottaneet telineet tyytyväisinä käyttöönsä. 

Tämä arkkitehtuurista kiinnostuneiden turistien suosima kohde Jyväskylässä on Seminaarimäen kampusalue. 

Lainaus Visit Jyväskylä sivustolta: 

Alvar Aalto voitti 1951 kutsukilpailun Jyväskylän kasvatusopillisen korkeakoulun laajentamisesta. Lukuisten uudisrakennusten ohella kilpailu piti sisällään alueen kokonaissuunnitelman. Nimimerkillä URBS varustettu Aallon suunnitelma sai kiitosta mm. rakennusten sijoittelusta ympäristöönsä sekä siitä, että olemassa olevia seminaarirakennuksia oli säilytetty muita ehdotuksia enemmän. Päärakennus, kirjasto, ruokala- ja kokousrakennukset, opiskelija-asuntola, kaksi voimistelurakennusta, uimahalli, henkilökunnan asuinrakennus ja lämpökeskus rakentuivat vaiheittain 1950-luvun kuluessa. Näiden punatiilisten rakennusten ohella suunnitelmaan kuuluivat urheilukenttä, viheralueet ja kulkuväylät, sekä seremonialliset piha-alueet, kuten ns. Alvarin aukio. 

Alueen suunnittelu ja rakennusten sijoittelu pohjautuivat amerikkalaiselle campus-periaatteelle. Yliopistokampus täydentyi vuonna 1964 uimahallin laajennuksella ja vuonna 1965 valmistuneella ylioppilastalolla. Kampusalueen eteläiseksi päätepisteeksi nousi vuonna 1971 valkoiseksi rapattu liikuntatieteellisen tiedekunnan rakennus.

Olemme valmiita sinulle!

Neuvonantajamme ovat valmiita neuvomaan sinua puhelimitse tai vierailun aikana. He lähettävät myös mielellään yksityiskohtaisia tietoja pyynnöstäsi.

0358 10 219 0716 myynti@elpac.fi